Terug naar Onze projecten

Wateroverlast Utrecht

Lees hier alles over het project... 

Boormethode:Open Front Boring
Materiaalsoort:Drainage
Aantal boringen23 Boringen
Boorlengte:575 meter
Boordiameters:110 mm
Opdrachtgever:Gebr. van der Aa

Uitdaging klant
De laatste jaren heeft de Gemeente Utrecht te maken gehad met zware regenbuien. In korte tijd moet er dan veel regenwater worden afgevoerd. Vooral de souterrainwoningen, woningen gebouwd tussen 1880 en 1890, in de wijk Lombok hebben veel last gehad bij deze hevige regenval door het regenwater dat de woning instroomt. Een ander uitdaging aan dit project waren de metingen van de grond. Het project moet worden uitgevoerd in vervuilde grond (klasse 3T). De Gemeente en inwoners werken samen om deze buurt waterproof te maken.

Wat was onze oplossing
Wij hebben onder 23 woningen drainage geboord met behulp van een sleufloze Techniek. Door middel van een Open Front Boring is er met geperforeerde drainagebuizen
onder de woningen geboord. Deze zijn gekoppeld aan een put waardoor het regenwater afgevoerd kan worden.

Wat waren de voordelen hiervan
Door deze methode is er minimale overlast in een korte periode van overlast. Het proces duurde ongeveer 2 dagen per woning. Het enige minimale ruimteoverlast waren hierbij er een beginput (2,5 x 2,5) voor aan de straat en een ontvangstput (1 bij 1,5 en 1,20 diep) in de tuin van de particuliere woning. Met als uitkomst een goed werkend drainagesysteem waardoor er geen regenwater meer in de woningen te vinden is.

Heeft u ook last van het aanwezige grondwater onder de kruipruimtes? Neem dan contact op

Gebruikte techniek(en)Open front techniek