Terug naar Onze projecten

Gesloten Front boring centrum Eindhoven

Op dit moment zijn wij een Gesloten Front boring aan het realiseren in het gezellige drukke centrum van Eindhoven, het betreft een boring van 24 meter met een binnendiameter van Ø1500 en een uitwendige diameter van Ø1820 (beton).

Deze boring nabij het PSV stadion kruist een busbaan, het Gender riool en diverse kabels en leidingen. De kuip in het stedelijke gebied hebben we gerealiseerd doormiddel van damwanden en onderwater beton omdat we ons onder grondwaterpeil bevonden. Wij zitten met de Gemeente Eindhoven en Remmits in een bouwteam, de lijntjes zijn kort en de samenwerking verloopt voorspoedig.

Bij een Gesloten Front Boring, ook wel microtunneling of schildboring genoemd, wordt de leiding aangelegd onder een spoorweg, autoweg, waterweg, bestaande kabel en leidingstrook of stedelijk gebied. Doordat de boormachine is voorzien van een waterdicht boorschild, kan de boortechniek worden toegepast binnen infrastructuren die zich onder het grondwaterpeil bevinden. De Gesloten Front Techniek zorgt er daarbij voor dat er geen spoeling via de boorkop door de buis plaats kan vinden. Een zogenaamd manchet of waterslot garandeert dat er geen spoeling langs de buitenzijde van de buis plaats vindt.

Deze techniek garandeert een nauwkeurige plaatsbepaling. De positie van de boorkop wordt namelijk door middel van een plaatsbepalingssysteem (laser) continu gemonitord, waarbij in het geval van afwijkingen kan worden bijgestuurd en de buis op het ontworpen tracé komt te liggen.

Gebruikte techniek(en)Gesloten front techniek