Terug naar Onze projecten

10 OFT boringen met explosievendetectie in Nunspeet

De afgelopen periode hebben wij verschillende OFT boringen uitgevoerd met explosievendetectie, ook wel Uxo-Drill genoemd. Dit is een boortechniek die wij samen met onze partner AVG Explosieven Opsporing Nederland hebben ontwikkeld en die we toe kunnen passen in gebied dat nog niet vrijgegeven is van ontplofbare oorlogsresten, ook wel NGE genoemd.

 

Met onze unieke boorkop voorzien van een detectiesysteem signaleren wij onregelmatigheden in de bodem rondom de boring. De pilootboring met het detectiesysteem signaleert in een straal van 1,5 meter rond de boorkop. Door de real time detectie kunnen onze explosieven-deskundigen direct ingrijpen als zij verdachte objecten waarnemen. Zo is de boring gegarandeerd veilig en is de verstoring  van de omgeving minimaal. Zodra het boortracé is vrijgegeven wordt doormiddel van traditioneel avegaren de buis achter de pilootstang door geperst.

 

In Nunspeet hebben we in totaal 6 locaties bezocht waar per locatie diverse boringen uitgevoerd moesten worden, totaal 10 stuks. Zo hebben we op een locatie mantelbuizen aangebracht voor de bestaande nuts voorzieningen die omgelegd worden vanwege de aanleg van een nieuwe spoortunnel.


In een ander tracé hadden we te maken met een aantal bomen die gepasseerd moesten worden zonder ze daarbij te beschadigen of te moeten verwijderen. Ook deze taak hebben we volbracht!


Gebruikte techniek(en)Open front techniek