Terug naar Nieuws

Medewerker aan het woord: OFT & GFT Boormeester Gerwin

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze OFT & GFT Boormeester Gerwin over wat hij precies doet, wat zijn meest bijzondere boringen zijn geweest en wat hij in de afgelopen Corona periode heeft moeten missen! 

Wat voor opleiding heb je gevolgd?
Ik ben gestart met een Metaalopleiding en in het derde jaar ben ik daarmee gestopt. Ik zag meer heil in werken in plaats van naar school gaan, omdat mijn oudere broer en zus al werkten en ik ook graag geld wilde gaan verdienen. Ik was toen 16 jaar oud en ik ben toen één jaar gaan werken bij een bedrijf dat transportbanden weeft. Via verschillende wegen ben ik uiteindelijk op mijn 26e in de boorwereld terecht gekomen.

Wat houdt jouw beroep precies in?
Het aansturen van een boorploeg en het aansturen van de machine, contact met opdrachtgevers en onderaannemers op ons project. Het belangrijkste is om de boring veilig te volbrengen.

Wat zijn de leuke kanten van je werk?
Ik ben op verschillende locaties aan het werk, met verschillende mensen en in de buitenlucht. Iedere boring is een nieuwe uitdaging, soms groot en soms klein.

Hoe verloopt jouw dag?
’s Morgens beginnen we met koffie en - als we in de kost zitten - met een ontbijt in het hotel. We beginnen met een start werkinstructie, we bespreken dan ook wie wat gaat doen, dan gaat er een muziekje aan voor de sfeer en gaan we aan de slag. De ene dag ben je aan het voorbereiden, de andere dag ben je geconcentreerd het boorproces in de gaten aan het houden en de andere dag ben je weer aan het ombouwen of aan het opruimen.

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied?
Via social media, soms een beurs en contact met collega’s en concullega’s.

Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?
Ik werk hier 11 jaar, ik ben begonnen op 1 april en dit is geen grap!

Kun je het goed met collega’s vinden?
Ja hoor, ik heb geen problemen met collega’s (als ze maar luisteren 😉).

Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?
Kouwenberg Infra is een kleine organisatie, maar toch groot in de boorwereld. Van oorsprong een familiebedrijf, wat nog steeds te zien en te voelen is. Er worden regelmatig leuke uitstapjes en vrijdagmiddagborrels georganiseerd, maar dit hebben we in verband met Corona helaas moeten missen.

Heb je nog een leuke afsluiting?
De langste boring die ik gemaakt heb is 920 meter. Ook heb ik eens in het verleden twee boringen vanaf de zee naar de wal geboord. Dit waren grote uitdagingen, onder andere voor het team, maar ook zeker voor mij persoonlijk. Maar deze hebben we goed afgerond! Ik heb schoenmaat 45 😉