Terug naar Nieuws

Medewerker aan het woord: KAM-coördinator Teun

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze KAM-coördinator over hoe hij bij Kouwenberg Infra terecht is gekomen, wat hij precies doet en waarom hij na 7 jaar nog steeds graag bij Kouwenberg Infra werkt! 

Wat voor opleiding heb je gevolgd?
Ik heb de opleiding Integrale Veiligheidskundige aan de Avans Hogeschool gedaan. Daar heb ik ook mijn opleiding MVK (Middelbare Veiligheidskunde) behaald. Ik deed een minor op het gebied van arbeidsveiligheid en begon in 2014 bij Kouwenberg Infra aan een afstudeerstage om meer veiligheidsbewustzijn te creëren. Tegen het einde van mijn stage werd ik op een avond door Stefan gebeld met de vraag of ik na mijn stage terug wilde komen op kantoor. Ik ben toen begonnen als KAM-medewerker en werkvoorbereider, maar intussen ben ik doorgegroeid naar KAM-coördinator/veiligheidskundige. 

Wat houdt jouw beroep precies in?
Tot mijn taken behoren het opstellen en uitdragen van het veiligheidsbeleid. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om het veiligheidsbewustzijn te vergroten en ben ik een vraagbaak als het gaat om veiligheid en certificeringen. De opgestelde boorplannen, risico inventarisaties en veiligheidsplannen bespreken we en komen uiteindelijk ter goedkeuring langs mij. Waar nodig spring ik bij in de werkvoorbereidingen om onder andere tekeningen te maken, het uitvoeren van interne en externe audits vallen ook onder mij en ik denk mee in procesverbetering.

Wat zijn de leuke kanten van je werk?
We hebben een ontzettend gezellig team. Ik vind het fijn dat ik aan alle aspecten van een project kan bijdragen en ik waardeer het contact met opdrachtgevers. Het voelt ook goed dat je ervoor zorgt dat mensen veilig werken en het is mooi om te zien dat de bewustwording van veiligheid groeit onder je collega's.

Hoe verloopt jouw dag?
Ik werk veel aan vaste items, maar ik wissel ook veel af tussen werken op kantoor en projectbezoeken.

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied?
Via de branchevereniging blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van sleufloze technieken. Daarnaast ben ik lid van de NVVK, de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde, waarmee ik op de hoogte blijf van veiligheidgerelateerde ontwikkelingen. Ook kijk ik vaak even op LinkedIn en lees ik diverse nieuwsbrieven en vakbladen.

Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?
In 2014 ben ik met mijn stage begonnen bij Kouwenberg Infra en daarna ben ik daar blijven werken.

Kun je het goed met collega’s vinden?
De omgang met het team is erg goed. We hebben een gezellige groep en we staan met de neuzen dezelfde kant op: we willen mooi, veilig werk afleveren. Voor Corona hadden we ook regelmatig gezellige vrijdagmiddagborrels, BBQs en personeelsuitstapjes.

Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?
Het hechte team, de inzet voor elkaar, de samenwerking, de groei van het bedrijf in de afgelopen jaren en het specialistische werk maken dat ik graag voor dit bedrijf werk.

Heb je nog een leuke afsluiting?
Het is mooi dat je de groei ziet op veiligheidsgebied, ook als er nieuwe mensen aan boord komen. Ik heb schoenmaat 43 😉