Terug naar Nieuws

Medewerker aan het woord: Hoofd Materieelbeheer Edwin

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt ons Hoofd Materieelbeheer Edwin wat hij geweldig vindt om mee bezig te zijn en hoe lang hij precies aan boord is.

Wat voor opleiding heb je gevolgd?
Ik heb de MAS gevolgd, daarna ben ik gaan werken als kraan- en loadermachinist bij een loonbedrijf. In de avonduren heb ik daar ook nog mijn papieren voor gehaald. In eerste instantie wilde ik graag boer worden op het bedrijf van mijn oom waar ik op zaterdag al werkte, maar na school ben ik bij een loonbedrijf begonnen en is boeren uit het zicht geraakt. Ik heb 12,5 jaar als machinist gewerkt en toen ben ik samen met mijn broer Stefan ons bedrijf Kouwenberg Infra begonnen.

Wat houdt jouw beroep precies in?
Op dit moment is mijn voornaamste verantwoordelijkheid het materieel binnen Kouwenberg Infra. Dit is onder andere de inkoop van nieuw materieel, organiseren dat gebreken gerepareerd worden en ervoor zorgen dat materieel onderhouden wordt. Door mijn boorachtergrond denk ik ook veel mee met gerichte innovaties. Bovenal ben ik een duizendpoot en heb ik een heel divers takenpakket.

Wat zijn de leuke kanten van je werk?
Ik vind het geweldig om met machines bezig te zijn, dingen bedenken om het werk beter, sneller, makkelijker en natuurlijk goedkoper uit te kunnen voeren. Ik spar graag met collega’s over boortechnische oplossingen, over het vak, over de technieken en over uitdagende projecten.

Hoe verloopt jouw dag?
Normaal begint mijn werkdag om 7.00 uur op de werf, maar soms wat eerder. Gedurende de dag overleggen we onderling met de werfmedewerkers waar de prioriteiten zitten en welke aankomende werken eraan zitten te komen. We proberen samen alles up to date te houden, hiervoor krijgen we natuurlijk ook hulp van de rest van de collega’s. Door met elkaar te praten over de techniek proberen we verbeteringen of aanpassingen te bedenken. Dit bespreek ik dan weer met onze leveranciers en machinefabrikanten. Ik weet vaak niet hoe mijn dag loopt, ik vind het leuk om veel afwisseling te hebben en brandjes te blussen met elkaar.

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied?
Veel sparren met collega’s, contact onderhouden met leveranciers, lid zijn van groepen op social media, beurzen bezoeken (nu kan dat weer na de Coronatijd), magazines doorbladeren en ik ben lid van onze branchevereniging NSTT.

Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?
Met de aanstaande open dag op 17 juni ben ik 15 jaar werkzaam bij Kouwenberg Infra, opgericht samen met mijn broer. Sinds 2015 ben ik geen mede-eigenaar, meer maar in dienst als Hoofd Materieelbeheer. Het blijft altijd als eigen voelen.

Kun je het goed met collega’s vinden?
Ja ik wel met mijn collega’s, ik hoop zij ook met mij 😉 Nu de Corona voorbij is komt de interval van de uitstapjes en borrels weer in een stijgende lijn te zitten. Ik ben graag bij deze feestjes waar veel collega’s altijd bij proberen te zijn. Je bouwt dan ook een andere band op. Een groot aantal collega’s zie ik ook wel eens in de weekenden, dorpsfeestjes of met de carnaval. Ik ben namelijk ook lid van de Raad van 11 in het Schaijkse Moesland.

Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?
We zijn een klein dynamisch bedrijf, dat voorop loopt in de techniek. We hebben een heel groot assortiment machines en de wens van de klant staat altijd voorop. Zodat de klant én wij zelf tevreden zijn. Wij gaan altijd op zoek naar een oplossing en bij een verandering hebben wij korte lijntjes en kunnen we snel schakelen.

Heb je nog een leuke afsluiting?
Jullie snappen natuurlijk wel wat mijn lievelingskleur is! Ik heb schoenmaat 43 😉