Terug naar Nieuws

4-tal boringen in Zuidas Amsterdam

In de Strawinskylaan, Zuidas Amsterdam, wordt er gewerkt aan de herontwikkeling van twee kantoortorens uit de jaren 90. Het oorspronkelijk monofunctionele gebouw zal worden getransformeerd naar een zeer duurzame bestemming. De westelijke toren zal plaats bieden aan een hotel. De bestaande toren wordt opgehoogd met drie verdiepingen, waarbij de skybar een onbelemmerd uitzicht heeft op de omgeving. De oostelijke toren krijgt een kantoorfunctie. Onder de buitenruimte wordt een 2- en deels 3-laagse ondergrondse parkeergarage gerealiseerd.

Om dit te realiseren is Kouwenberg Infra in opdracht van hoofdaannemer J.P. van Eesteren bezig met een 4-tal piloot gestuurde avegaarboringen die naast elkaar worden uitgevoerd. De boringen worden onder het GVB tramspoor door geboord vanuit een perskuip met 2 stuks staal DN 508 mm en 2 stuks staal DN 406 mm. De boringen hebben een lengte van 46 meter per kruising.

Het project 2Amsterdam is een opdracht van de Duitse beleggingsfirma Commerz Real. Provast opereert als gedelegeerd ontwikkelaar. Het ontwerp is van het Rotterdamse bureau KCAP.