Terug naar Nieuws

Medewerker aan het woord: Algemeen medewerker Tom

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze Algemeen medewerker Tom wat op zaterdag zijn rol binnen Kouwenbergn Infra is en waar hij nu alweer naar uit kijkt.

 

Wat voor opleiding heb je gevolgd?

Ik heb de opleiding MBO Mechatronica in een versneld traject van 3 jaar afgerond. Daarna ben ik gaan werken in Uden, in de Semiconductor Industrie. Toen ik dat een tijdje gedaan had, kwam ik er achter dat er meer in zat dan er toen uit kwam, dus ben ik toen terug naar school gegaan. Momenteel volg ik de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en zit ik in het derde leerjaar.

 

Wat houdt jouw beroep precies in?

Naast mijn opleiding werk ik op zaterdag bij Kouwenberg Infra. Eigenlijk is het belangrijkste dat alles startklaar gezet wordt voor de komende week: vrachtwagens lossen en laden, transporten gereed maken. Ook komen er veel algemene werkzaamheden voor op de werf, of ik moet ergens spullen ophalen. En in mijn vakanties ga ik mee met een boorploeg, daarmee kom ik op veel verschillende plekken in het land en dat vind ik leuk.


Wat zijn de leuke kanten van je werk?

De diversiteit, elke zaterdag ziet er anders uit. Als ik met een boorploeg mee ga en op verschillende locaties kom vind ik dat erg leuk, soms hebben we een project in een plaats waar ik nog nooit van gehoord heb. De collega’s zijn ook zeker een leuke kant van werken bij Kouwenberg Infra. Alle collega’s kunnen het volgens mij goed met elkaar vinden en er is altijd ruimte voor koffie en een praatje. 


Hoe verloopt jouw dag?

Op zaterdagochtend om 7.00 uur beginnen we met koffie en loop ik met Edwin een rondje over de werf. We bekijken dan wat er die dag allemaal moet gebeuren. We werken meestal tot ongeveer 14.00 / 15.00 uur, in ieder geval tot de werkzaamheden klaar zijn.


Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied?

Door contact te hebben met ervaren collega’s of navraag te doen als ik iets nieuws zie op de werf. Als ik op school iets leer kan ik dat soms ook toepassen bij Kouwenberg Infra. Ook ben ik actief op LinkedIn.


Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?

Ik werk hier sinds 1 september 2020.


Kun je het goed vinden met je collega’s?

Ja, ik kan met iedereen goed overweg en ik heb het gevoel dat dat ook wederzijds is. We zitten regelmatig met collega’s buiten werktijd om bij elkaar, met een pilsje in de kantine bijvoorbeeld.


Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?

De vele kennis die we in huis hebben en de sfeer onderling. Er worden altijd veel uitstapjes, borrels en BBQ’s georganiseerd en dat is natuurlijk niet omdat collega’s er niks aan vinden 😉 Ik kijk nu al weer uit naar de volgende!


Heb je nog een leuke afsluiting? 

Op zaterdagochtend eten wij geen boterhammen bij de koffie om 9.00 uur, maar gaan wij altijd iets lekkers halen. Vaak zijn het loempia’s die we vers op de markt halen in Schaijk. Ik heb schoenmaat 43 😉