Terug naar Nieuws

Medewerker aan het woord: Werkvoorbereider Rolf

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze werkvoorbereider Rolf welke innovatie hij binnen Kouwenberg Infra sinds kort onder zijn hoede heeft genomen in de voorbereidende fase en naar welke beurs hij onlangs is geweest om kennis op te doen.

Wat voor opleiding heb je gevolgd?

Ik heb een half jaar de opleiding Bouwkunde gevolgd, maar dit bleek geen goede keuze. Ik ben toen de opleiding Werktuigbouwkunde gaan volgen en deze heb ik verkort doorlopen. Na 2 jaar heb ik deze opleiding dan ook afgerond. Vervolgens ben ik naar het Soma College in Harderwijk gegaan en daar heb ik in 3 jaar de Grond Weg en Waterbouw opleiding afgerond. Het 4e optionele jaar heb ik niet gedaan omdat ik een reis naar Australië en Nieuw Zeeland ging maken. Negen maanden ben ik met vrienden Down Under gaan reizen en werken wat een geweldige ervaring was.

Wat houdt jouw beroep precies in?

Veel voorkomende werkzaamheden zijn boorplannen schrijven, tekeningen maken in AutoCAD en risico’s in kaart brengen voor de boorploeg buiten. Ik doe klic meldingen om te kijken wat er al in de grond ligt, ik ga op onderzoek uit of de werklocatie bevuild is en of er bemaling gezet moet worden. Als werkvoorbereider horen er ook werkplekinspecties bij om te kijken wat jij vooraf voorbereid hebt ook uit te voeren is. Het is ook leuk om dan weer buiten op project te zijn. Ook vallen de aanvragen van Nano-Drill onder mijn hoede, ik maak hiervoor de calculaties en ik doe de verdere werkvoorbereiding. Dit is een nieuwe innovatie binnen Kouwenberg Infra en hier is veel vraag naar. 

Wat zijn de leuke kanten van je werk?

Het sparren met collega’s over werken, hoe we die het beste tot een goed eind kunnen brengen. Het maken van AutoCAD tekeningen en ik vind het ook altijd leuk om buiten op projectbezoek te gaan. 

Hoe verloopt jouw dag?

Ik begin om 08.00 uur met koffie, mijn werkdag kan niet zonder beginnen 😉 Op maandag spreken we altijd even het weekend door en daarna gaan we aan het werk. We eten regelmatig vlam tosti’s tussen de middag en lopen daarna een rondje om een frisse neus te halen. Verder heb ik geen vaste indeling voor de werkzaamheden per dag.

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied?

Veel contact met collega’s en opdrachtgevers. Zo nu en dan breng ik een bezoek aan een leverancier en 2 weken geleden ben ik naar de InfraTech in Rotterdam geweest.

Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?

Bijna 10 jaar, op 1 april aanstaande. Dit is een gewilde datum om in dienst te komen bij Kouwenberg Infra, geen grap en niet de enige dus. Via Stijn ben ik destijds in contact gekomen en ben ik als Assistent Boormeester begonnen. Na een jaar heb ik mijn vrachtwagenrijbewijs gehaald en na bijna 8 jaar buiten in de put gewerkt te hebben zit ik nu 1,5 jaar op kantoor als werkvoorbereider.

Kun je het goed vinden met je collega’s?

Ja, ik kan goed overweg met collega’s; tijdens het werk, maar ook tijdens uitstapjes.

Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?

Wij gaan altijd op zoek naar een oplossing, we zijn innovatief bezig, we willen nieuwe dingen ontwikkelen en doorontwikkelen! De Nano-Drill is daar een mooi voorbeeld van.

Heb je nog een leuke afsluiting? 

Ik hoop dat ik bij het volgende Kouwenberg Infra Darttoernooi de huidige winnaar van de afgelopen 3 jaar kan verslaan. De laatste keer was ik 2e geworden, Gerwin maak je borst maar nat 😉 Ik heb schoenmaat 45 😉