Terug naar Nieuws

Medewerker aan het woord: Hoofd Uitvoerder Marcel

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze Hoofd Uitvoerder wat hij onlangs gevierd heeft en hoe hij zijn boorploeg tevreden probeert te houden.

 

Wat voor opleiding heb je gevolgd?

Ik heb de opleiding MTS Weg- en Waterbouwkunde gevolgd en in 1994 afgerond. Daarna ben ik direct gaan werken, eerst ben ik vakantiewerk bij de Technische Unie gaan doen. Daarna ben ik via Oranjewoud (het huidige Antea Group) bij Visser & Smit Hanab terecht gekomen.

 

Wat houdt jouw beroep precies in?

De hoofdmoot is het begeleiden van diverse boorprojecten en dat zit in het vooraf bespreken met de ploeg wat de werkzaamheden zijn, de technische uitvoering op het netvlies houden zodat alles volgens het opgestelde boorplan verloopt. Maar ook ervoor zorgen dat de boorploeg aan het werk kan blijven, dat het benodigde materieel en materiaal er op tijd is, dat ze tevreden zijn over het verloop. Dat is belangrijk. Uiteraard hoort de financiële afhandeling er ook bij, want uiteindelijk moet er ook iets verdiend worden.

 

Wat zijn de leuke kanten van je werk?

Het afwisselende werk, echt iedere dag is anders. De leuke collega’s, de sfeer onderling is erg goed. Op die manier heb je iets voor elkaar over en ga je met plezier naar je werk. Ook het contact met opdrachtgevers en leveranciers door de jaren heen.

 

Hoe verloopt jouw dag?

Meestal ga ik rond 5.00 uur de deur uit, naar een van de lopende projecten. Daar drinken we eerst een kop koffie met de boorploeg en spreken we de dag door. Meestal lopen er 2 projecten tegelijk, of de ene wordt opgestart en de ander moet afgewikkeld worden.

 

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied?

Ik struin veel op het internet en zo nu en dan komt er iets interessants op Discovery voorbij. Ik geef mijn ogen de kost en we overleggen regelmatig met collega’s. Het sparren met Edwin en Frans bijvoorbeeld, door hun bak ervaring word je altijd weer iets wijzer.

 

Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?

Ik werk 3 jaar bij Kouwenberg Infra, maar 1 september was toch mijn 25-jarig jubileum! Dit hebben we gevierd met gebak, bloemen en een gezellige avond met collega’s.

 

Kun je het goed vinden met je collega’s?

Ja heel goed, ik kijk al uit naar het feestje van mijn volgende jubileum 😉

 

Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?

Het is een fijn familiebedrijf met korte lijnen en veel vakmanschap in huis.

 

Heb je nog een leuke afsluiting? 

Ik heb het goed naar mijn zin bij Kouwenberg Infra, op naar mijn volgende jubileum! Ik heb schoenmaat 43 😉