Back to Our projects

Hoog bezoek tijdens ons project in Weert

Afgelopen week hadden wij hoog bezoek op ons project in Weert, daar hebben we namelijk 300 leerlingen van OBS De Graswinkel mogen ontvangen.

De aannemers Van Beers en Bloem Infra zijn daar bezig met het aanleggen van een nieuwe riolering in de wijk de Moesel. Deze wijk kamt al jaren met wateroverlast wat veroorzaakt wordt door het veranderende klimaat en uitbreiding van de wijk waardoor de capaciteit van het huidige stelsel onvoldoende is. Door de bebouwing en bestrating kan het water onvoldoende op natuurlijke manier afgevoerd worden. Er moest dus een oplossing komen! Deze is gevonden in de aanleg van een afwateringsriool, een onderdeel hiervan is de realisatie van een Gesloten Front Boring.

Op dit project staat een container met panoramadek waar belangstellende, buurtbewoners en leerlingen van de vlakbij gelegen basisschool een kijkje kunnen komen nemen. In de infocontainer werd er van alles gevraagd aan de leerlingen over ons riool dat dagelijks door iedereen gebruikt wordt. Vervolgens gingen ze het panoramadek op om op een veilige manier onze put in te kijken waar de betonnen buizen Ø1200 / Ø1500 weggeboord worden, we hebben een afstand van 126 meter af te leggen.

We hopen dat de bewoners voortaan droge voeten houden en dat de leerlingen een leerzaam uitstapje hebben gehad op onze project locatie en op deze manier kennis gemaakt hebben met de grond-, weg- en waterbouw!

Los van onze eigen meesters voor een dag Jacob en Frank; ook Ben, Wesley en Don bedankt voor jullie leuke input!