Back to News

Techniek uitgelicht: Open front boring

Met de open front techniek is het 16 jaar geleden bij Kouwenberg Infra allemaal begonnen. Dit is misschien wel onze meest toegepaste boormethode. Maar wat houdt deze sleufloze techniek nou precies in?

De open front techniek (OFT en ook wel avegaarboring genoemd) zetten we in als er nieuwe kabels of leidingen moeten worden aangelegd binnen een bestaande infrastructuur, mocht er geringe aanwezigheid van grondwater zijn dan gebruiken we ons specialisme; een open front boring met een waterslot. We breken het oppervlak niet open, maar werken sleufloos. We creëren een boorput en persen dan een boorbuis met de open voorzijde door de grond. Om de persdruk te verminderen is de voorste buis voorzien van een snijmes. De binnendringende grond wordt dan door een avegaar in de buis naar de persput afgevoerd. Deze methode kan ook gestuurd worden uitgevoerd. In dat geval wordt eerst een zeer nauwkeurige pilootboring van pers- naar ontvangstzijde geperst, waarna de buis zoals hiervoor omschreven achter de piloot wordt bevestigd en door geperst wordt.

De toepassingen van de open front boring zijn ontzettend veelzijdig. Dankzij deze sleufloze boortechniek kan het dagelijkse leven aan de oppervlakte gewoon door blijven gaan. Zo kunnen we wegen, waterwegen en spoorwegen gemakkelijk doorkruisen met zo min mogelijk hinder tot gevolg. Wist je trouwens dat we onlangs onze eerste elektrische open front boring hebben gerealiseerd?


Wil je meer weten over deze techniek klik dan even door ➡ https://www.kouwenberginfra.nl/open-front-boring/