Back to News

Medewerker aan het woord: werkvoorbereider Niels

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze werkvoorbereider Niels wat de mogelijkheden binnen Kouwenberg Infra zijn als je een opleiding uit een hele andere richting gevolgd hebt en wat voor grap hij vlak voor dit gesprek heeft uitgehaald.

Wat voor opleiding heb je gevolgd?
Na het behalen van mijn HAVO diploma, ben ik de HBO opleiding voor Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) gaan volgen op de HAN in Nijmegen. Na het afronden van deze studie kreeg ik alleen maar parttime baantjes aangeboden, wat mij totaal niet beviel. Zodoende ben ik bij Kouwenberg Infra begonnen, omdat daar wat bekenden werkten, en ik vandaaruit wel verder zou kunnen solliciteren naar een baan als sportdocent. Dit liep uiteindelijk anders dan van te voren gedacht en inmiddels ben ik bij Kouwenberg Infra blijven hangen. Na een jaartje gewerkt te hebben als assistent boormeester werd ik gevraagd om op kantoor te komen werken als planner/werkvoorbereider. Dit beviel en bevalt mij nog steeds zo goed dat ik niet meer verder ben gaan kijken naar een baan als docent.

Wat houdt jouw beroep precies in?
Op papier zou het werkvoorbereider moeten zijn, maar eigenlijk ben ik een soort van spin in het web en heb ik een hele diverse baan. Ik houd me los van de werkvoorbereiding en het tekenwerk ook bezig met de planning, de financiële afronding van projecten, sta de hele dag in contact met de uitvoerders buiten en blus brandjes. Daarnaast heb ik veel contact met klanten en leveranciers van en voor de verschillende projecten. Het is een heel breed pakket met van alles wat met onze Open Front projecten te maken heeft.

Wat zijn de leuke kanten van je werk?
Geen dag is hetzelfde, ieder project brengt weer iets anders met zich mee. Wij zoeken naar oplossingen wanneer andere aannemers het niet aandurven of niet meer weten. En die oplossingen die volbrengen we vaak ook en dat vind ik mooi. We hebben korte lijntjes, we zijn flexibel en kunnen snel schakelen. Dit geeft mij voldoening!

Hoe verloopt jouw dag?
In de ochtend werk ik mijn mail bij, daarna werk ik aan mijn leveringen (zoals het maken van plannen, planningen, werkbegrotingen of financiële afronding). De hele dag door komen er telefoontjes binnen, bijvoorbeeld van Stijn, even snel wat tussendoor oppikken, zo kunnen we snel blijven schakelen. Dit is denk ik ook de kracht van Kouwenberg Infra! Ook heb ik op z’n tijd een werkplekinspectie buiten om te kijken hoe de dingen daar gaan en omdat ik de jongens buiten nog steeds niet kan missen! 😉

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied?
Ik volg het één en ander op social media en we hebben veel overleg met collega’s onderling. Door te praten met ervaren collega’s krijg je zelf steeds meer kennis. Daarnaast contact je veel met onderaannemers en leveranciers hoe de stand van zaken daar is.

Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?
Ik werk 5,5 jaar bij Kouwenberg Infra. In het eerste jaar ging ik mee naar buiten met de Open Front ploegen en daarna doorgeschoven naar het bedrijfsbureau.

Kun je het goed met collega’s vinden?
Ja en dat is denk ik ook de reden dat ik het hier zo goed naar m’n zin heb. Ik kan het goed vinden met mijn collega’s binnen en buiten. Door de borrels op vrijdag en uitstapjes die regelmatig georganiseerd worden leer je je collega’s op een andere manier kennen. Ook collega’s waar je in een normale werkweek niet veel mee samenwerkt zie en spreek je dan ook weer. Met sommige spreken we zo nu en dan ook in privésfeer af, bijvoorbeeld een festival bezoeken dat een collega organiseert.

Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?
We gaan geen uitdaging uit de weg en proberen altijd aan de behoefte van de klant te voldoen. En als er iets stagneert proberen wij er alles aan te doen om het project tot een goed einde te brengen. We zijn maar een relatief klein bedrijf maar je komt ons overal tegen, zelfs buiten onze eigen landsgrenzen.

Heb je nog een leuke afsluiting?
Ik heb net een plakbandje onder iemand z’n muis geplakt en ik ben benieuwd hoe lang diegene er over doet om erachter te komen dat ik dat was, misschien pas als dit online komt 😉 Ik heb schoenmaat 43 😉