Back to News

Medewerker aan het woord: monteur Mark

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze monteur Mark waar hij op maandag de week mee start en wat dat nou precies inhoudt; monteur zijn bij Kouwenberg Infra.

Wat voor opleiding heb je gevolgd?
Ik ben na de Mavo de opleiding MTS Werktuigbouwkunde gaan volgen. Daarna ben ik 2 jaar bij Harrie Vos vrachtwagenmonteur geweest, om vervolgens daarna 2 jaar wegenbouwmachinemonteur te zijn. Via verschillende wegen ben ik uiteindelijk in september 2020 bij Kouwenberg Infra begonnen als ZZP-er en sinds oktober 2021 ben ik vast in dienst gekomen.

Wat houdt jouw beroep precies in?
Ik probeer het materieel op orde te houden. Alles wat kapot terug komt op de werf wordt uit elkaar gehaald, wordt nagekeken en er wordt aan gesleuteld. Mochten wij het niet zelf kunnen maken dan gaat het naar een volgend adres. Het klaarmaken van boorkoppen voor een nieuw project met een nieuwe diameter en de bijbehorende functietesten voer ik uit. Ook preventief onderhoud, keuren, verhelpen van storingen op projectlocatie horen bij mijn uitgebreide takenpakket.

Wat zijn de leuke kanten van je werk?
Het diverse van mijn functie! Los van de net genoemde werkzaamheden; van elektra tot schroeven tot lassen, tot slijpen en allerlei andere voorkomende werkzaamheden op de werf. Noem het maar op, iedere dag is anders.

Hoe verloopt jouw dag?
Wij beginnen met de werfmannen met koffie op maandagochtend om de week door te nemen. We kijken dan wat urgent is en we maken een programma voor wie wat doet. Daarna gaan we lekker aan de slag!

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied?
Door ervaring op te doen, door met de boorkoppen te werken, uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. We overleggen regelmatig met de boormeesters en Edwin. Buiten dat hebben we ook nog contact met onze machineleveranciers.

Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?
Ik ben vorig jaar september bij Kouwenberg Infra begonnen als ZZP-er en sinds oktober 2021 ben ik vast in dienst gekomen.

Kun je het goed met collega’s vinden?
Ja, dat gaat prima. Ik kan met iedereen goed overweg, het maakt bij Kouwenberg Infra ook niet uit in welke functie je zit. We zijn een vlakke organisatie, waarin alle afdelingen gelijk zijn en waarin we met z’n allen mooie werken willen maken.

Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?
De groep en de omgang met elkaar is leuk, dit was bij mijn vorige werkgever ook zo. Als dat nu niet het geval zou zijn dan zou ik hier niet meer werken want dat vind ik heel belangrijk. Mijn werk is iedere dag verrassend en daarom ook leuk. Ik hou van uitdagingen in mijn leven en die kom ik, in de voor mij nieuwe boorwereld, voldoende tegen. En oh ja… de vrijdagmiddagborrels / barbecues en uitstapjes niet te vergeten 😊

Heb je nog een leuke afsluiting?
Ik ben niet de enige hier maar HS-er (Handige Sodemieter) zou wel op mijn visitekaartje kunnen staan. Ik heb schoenmaat 43 😉