Back to News

Medewerker aan het woord: Boormeester Rick

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze Boormeester Rick hoeveelste medewerker hij op de loonlijst was bij Stefan & Edwin toen hij begon bij Kouwenberg Infra en wat ervoor zorgt dat hij met schik naar zijn werk gaat!

Wat voor opleiding heb je gevolgd?

Ik heb de opleiding Constructiebouw Bankwerker en Lasser gevolgd aan ROC de Leijgraaf. Daarnaast volg ik jaarlijks de BHV- en Heftruckcursus. Bovendien ben ik Leermeester bij Kouwenberg Infra, waar ik leerlingen begeleid die bijvoorbeeld de opleiding Vakman GWW doen.

 

Wat houdt jouw beroep precies in?

Als Boormeester geef ik leiding aan de boorploeg en bedien ik de boormachine. Op mijn iPad vul ik onder andere de dagrapporten en startwerkinstructies in via Podio. Ik heb veel contact met de uitvoerder van onze opdrachtgever en onze eigen uitvoerder, Stijn. Daarnaast las ik regelmatig buizen.

 

Wat zijn de leuke kanten van je werk?

Ik vind het leuk om buiten te werken, de vrijheid te hebben, de afwisseling en de vele verschillende plaatsen die ik bezoek. Ik kom op plekken waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Ook de gezelligheid met mijn collega's en dat ik betrokken wordt bij van alles wat er gebeurt, zorgt ervoor dat ik met schik naar mijn werk ga.

 

Hoe verloopt jouw dag?

Ik sta altijd vroeg op, meestal vertrekken we rond 05.30 / 06.00 uur. Mijn dag is iedere dag anders, afhankelijk van wat de dag brengt. Ik kan bezig zijn met het uitzetten van de hoogtes voor de boring, het daadwerkelijk boren of het opruimen voordat we naar huis gaan. Eigenlijk van alles wat daartussen zit.

 

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in jouw vakgebied?

Bij Kouwenberg Infra hebben we veel kennis in huis. De ervaring van verschillende collega's past niet in een boek, dus we overleggen veel met elkaar. We bedenken nieuwe dingen en ontwikkelen nieuwe technieken. De Nano-Drill en Micro-Drill zijn daar een voorbeeld van, ik ben daar vanaf het begin bij betrokken geweest. Het is leuk om iets nieuws te ontwikkelen en steeds verder te verbeteren. Ik sta vaak bij die machine en we zijn nu op zoek naar een nieuw team, zodat ik het stokje kan overdragen.

 

Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?

Ik ben eerst 1,5 jaar ingehuurd geweest en nu ben ik al 10,5 jaar in dienst. Ik was de vierde medewerker op de loonlijst bij Stefan en Edwin.

 

Kun je goed opschieten met je collega's?

Ja, de omgang is zeker goed. Ik ken de meeste collega's al lang en we werken al geruime tijd samen, dus we zijn goed op elkaar ingespeeld. Ik ken ook veel mensen uit het Schaijkse.

 

Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?

De teamspirit! Maar ook de korte lijntjes. Dit zorgt ervoor dat beslissingen snel genomen kunnen worden in tegenstelling tot grotere bedrijven waar het via vele kanalen moet gaan.

 

Heb je nog een leuke afsluiting?

In 2021 heb ik meegewerkt aan het project in Oirschot, waar we het wereldrecord hebben bereikt met de EPP-boring. Ook de personeelsuitstapjes en de vrijdagmiddagborrels mogen niet vergeten worden! Oh ja, mijn schoenmaat is 49,5 😊