Back to News

Medewerker aan het woord: Algemeen Directeur Ton

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze Algemeen Directeur Ton het één en ander over zijn ervaring in het werken onder de grond en welke traditie hij binnen Kouwenberg Infra in stand houdt.

 

Wat voor opleiding heb je gevolgd?

Ik heb de opleiding HTS weg- en waterbouw gevolgd. Daarna wilde ik naar de TU in Delft, maar dat ging destijds niet vanwege de dienstplicht. Daarna heb ik het verder studeren eigenlijk niet meer opgepakt vanwege mijn leeftijd. Ik ben gaan werken en heb later toch nog de 2-jarige opleiding tot Beton Constructeur in de avonduren afgerond. Daarna heb ik ook de 2-jarige Managementopleiding aan Nyenrode afgerond. Dit was erg intensief maar ook erg leuk!

 

Wat houdt jouw beroep precies in?

Mijn functie verschilt niet veel van wat ik bij andere bedrijven heb gedaan. Sinds 1999 geef ik leiding aan verschillende soorten bedrijven. Van 2003 tot 2012 was ik voornamelijk bezig met organiseren en reorganiseren, maar daarna wilde ik liever terugkeren naar het opbouwen van een bedrijf en nauwe betrokkenheid bij klanten en medewerkers. Nu ben ik met pensioen, maar geef ik nog in deeltijd leiding aan Kouwenberg Infra. Eerst wil ik ontdekken wat voor bedrijf we zijn en welke mensen erbij horen. Op een positieve manier aan de slag gaan met de technieken die we beheersen.

 

Wat zijn de leuke kanten van je werk?

Het is geweldig om prachtige projecten te realiseren met de juiste mensen en de juiste machines. Deze elementen kunnen niet zonder elkaar! Na 24 jaar verticaal werk te hebben gedaan, ga ik nu horizontaal werken. De uitgebreide kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de geotechniek kan ik nu ook goed inzetten, samen met de ervaren medewerkers van Kouwenberg Infra.

 

Hoe verloopt jouw dag?

Het is nog te vroeg om precies te zeggen hoe mijn dagen zullen verlopen. Maar daar waar we werk aannemen, moeten we de risico's in kaart brengen en zoeken naar optimale oplossingen. We onderhouden ons klantenbestand, breiden dit uit, beheren offertes en zijn ook internationaal actief geworden. Er is genoeg te doen bij Kouwenberg Infra. Aan het einde van de dag is het bevredigend om te zien dat het werk volgens planning is uitgevoerd, op een veilige manier, en dat we als team een mooi resultaat behalen.

 

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied?

Momenteel luister ik veel en probeer ik zoveel mogelijk informatie te verzamelen tijdens gesprekken met medewerkers. Natuurlijk heb ik me vooraf verdiept in verschillende technieken, omdat er voldoende informatie beschikbaar is over sleufloze technieken. Maar diepgaand begrip en details vergen meer tijd. Bij Kouwenberg Infra is er enorm veel ervaring en kennis aanwezig, waaruit ik kan putten en waarover ik vragen kan stellen.

 

Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?

Ik ben begonnen op 21 augustus jongstleden.

 

Kun je het goed vinden met je collega’s?

Toen ik voor het eerst bij Kouwenberg Infra binnenkwam en de eerste uren meemaakte, viel me op dat ik me welkom voelde. Het gevoel erbij te horen werd alleen maar sterker in de dagen daarna.

 

Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?

Het is een jong bedrijf dat uitblinkt in de avegaar-techniek. Hiermee lopen we voor op andere bedrijven in onze branche. Kouwenberg Infra streeft ernaar om projecten tot tevredenheid van opdrachtgevers af te ronden, zelfs als er problemen opduiken. We vinden altijd een oplossing. Ook in het buitenland zien opdrachtgevers ons graag terug. Kouwenberg Infra is compact en familiegericht, met grote betrokkenheid van medewerkers.

 

Heb je nog een leuke afsluiting?

Hoewel ik de leeftijd van een pensioenleeftijd heb bereikt, is de keuze om door te werken aan ieder persoonlijk. In ieder geval kijk ik ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan met het geweldige team dat aan boord is. Ik ben benieuwd naar andere professionals in de branche en wil graag met ze kennismaken. Om de traditie bij Kouwenberg Infra in stand te houden: mijn schoenmaat is 42 😉.