Back to News

Medewerker aan het woord: Assistent boormeester GFT Rino

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze Assistent Boormeester GFT Rino wat zijn passie in de boorwereld is en waar hij allemaal wel niet vrijwilligerswerk voor doet in zijn vrije tijd.


Wat voor opleiding heb je gevolgd?

Ik heb in Andel op de basisschool gezeten, daar ben ik opgegroeid en heb ik gewoond tot mijn 27e. Daarna ben ik naar de LTS gegaan, maar daar heb ik geen diploma behaald omdat ik 2 jaar na elkaar in het 3e leerjaar bleef zitten. Toen ben ik naar de Landbouwschool gegaan en daar heb ik mijn diploma veeteelt en akkerbouw behaald. Na school ben ik bij een aannemer gaan werken met heel divers werk, om vervolgens in 1991 bij Visser & Smit Hanab eerst voor 15 jaar in de leidingen te gaan werken. Daarna ben ik bij de boortak begonnen en dat doe ik nu nog steeds! Ondertussen zijn we bijna 3 jaar bij Kouwenberg Infra aan boord, maar we boren gewoon verder.

 

Wat houd jouw beroep precies in?

Het is heel divers. Ik zet de spullen klaar, ik zet metingen uit, ik ben veel bezig met koppelen en natuurlijk nog veel meer om onze GFT boormeester André te assisteren.

 

Wat zijn de leuke kanten van je werk?

We hebben een leuk team, we werken in de buitenlucht en we komen op heel veel verschillende plekken! We denken met de volledige ploeg mee met een project, om de boring tot een goed einde te brengen.

 

Hoe verloopt jouw dag?

Om 5.00 uur ga ik uit bed, dan pak ik een bakje thee thuis, maar dan ben ik zo snel mogelijk onderweg. Dit kan naar allerlei plekken zijn; ik zit wel bijna altijd voor een aantal weken op dezelfde plek. Daarna pakken we onze spullen weer in en gaan we naar het volgende project. Wel gaat het materieel eerst langs de werf om weer schoon en opnieuw klaargemaakt te worden. Als ik in de keet kom ’s morgens ga ik eerst koffie zetten, we pakken een paar bakken koffie samen en om 7.00 uur gaan we beginnen. Rond 9.00 uur pakken we een boterham en koffie, dat doen we om 12.30 uur nog een keer. En aan het einde van de middag, gaan we weer op huis aan. In de avond en in het weekend ben ik ook nog druk met de EHBO vereniging en de Oranjevereniging in het dorp en het dorpshuis waar ik medebeheerder van ben.

 

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied?

Ik gebruik daar Facebook voor en veel contact met collega’s.

 

Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?

Ik werk in september 3 jaar bij Kouwenberg Infra, met een dienstverband dat ruim het dubbele is van het bestaan van Kouwenberg Infra. Dat is in totaal namelijk 31 jaar.

 

Kun je het goed vinden met je collega’s?

Ik ben zelf niet zo’n moeilijk persoon, ik kan eigenlijk met iedereen over weg. Je moet met fatsoen met elkaar omgaan.

 

Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?

Ik denk dat wij bij Kouwenberg Infra altijd op zoek gaan naar een oplossing, we kijken er met z’n allen naar.

 

Heb je nog een leuke afsluiting? 

Het schildboren is toch echt wel mijn passie. Ik wil best eens bijspringen bij de OFT boringen, maar GFT is toch echt wel het mooiste! Als de boring netjes op het goede punt uit is gekomen, dan maakt het niet uit of deze lang of kort is en de boormachine is weer bovengronds: dat is toch altijd weer een mooi moment.

En pas geleden hadden we onze Open Dag die heel leuk was geweest, veel bezoekers en we hebben afgesloten met een grote BBQ met het personeel. Ik heb schoenmaat 43 😉