Back to News

Medewerker aan het woord: Machinist Jens

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze Machinist Jens wat één van de belangrijkste redenen is waarom hij bij Kouwenberg Infra werkt en met welke kraan hij meestal werkt.


Wat voor opleiding heb je gevolgd?

In 2019 ben ik de BBL-opleiding tot Vakman GWW gaan volgen. Toen ben ik begonnen bij Kouwenberg Infra. Ik wilde uiteindelijk mijn kraanmachinist papieren gaan halen, maar dit was de vooropleiding. Nadat ik deze opleiding had afgerond, ben ik verder gegaan met de BBL-opleiding tot Kraanmachinist. Deze heb ik inmiddels afgerond, en op 4 november heb ik mijn diploma opgehaald!


Wat houdt jouw beroep precies in?

Nu ik geen leerling meer ben, mag ik zelfstandig aan het werk. Natuurlijk kan ik altijd navraag doen bij onze andere machinisten, zoals Edwin en René, die jaren ervaring hebben! Ik graaf de putten uit, ik hijs buizen en booropstellingen in de put, en ik help mee in of rondom de put, bijvoorbeeld als de boormeester de machine aan het opstellen is. Ook kijk ik mee met onderhoud aan de kraan. Ik werk voornamelijk met de mobiele kraan van 20 ton.


Wat zijn de leuke kanten van je werk?

Het buiten werken! Nu het weer aan het veranderen is, zit ik warm en droog in de cabine, maar toch ben ik buiten aan het werk. Ook met mijn collega’s onder elkaar vind ik het gezellig.


Hoe verloopt jouw dag?

In de ochtend stap ik in de bus. Misschien binnenkort zelfs in de vrachtwagen, want ik ga beginnen met het behalen van mijn vrachtwagenrijbewijs. We vertrekken naar de projectlocatie, pakken in de keet koffie met de ploeg en spreken dan de dag door middels een startwerkinstructie. En dan aan de slag! Iedere dag is verschillend. De ene dag graaf ik putten en de andere dag knijp ik zand uit de put tijdens het boren.


Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied?

Vooral via social media.


Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?

Ik werk nu 4 jaar bij Kouwenberg Infra. Ik ben begonnen als leerling vakman GWW, daarna doorgestroomd naar leerling-kraanmachinist, en nu niet meer als BBL-leerling, maar als volwaardig machinist.


Kun je het goed vinden met je collega’s?

Ja, dat gaat goed, ook een belangrijke reden dat ik hier werk.


Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?

Het specialistische werk dat wij doen en de collega’s met veel kennis die geen uitdaging uit de weg gaan. We hebben een hecht team dat iets voor elkaar over heeft en dat een ander iets wil leren.


Heb je nog een leuke afsluiting?

Onlangs heb ik samen met collega Tom getrakteerd omdat we net na elkaar jarig waren. In plaats van weer 'gewoon' gebak hebben wij samen een foto gemaakt en deze voor iedereen op een tompouce laten drukken. Dit idee was ontstaan tijdens de vrijdagmiddagborrel, toen we ook meteen de foto hebben gemaakt 😊 Mijn schoenmaat is 41 😉