Innovatie / Creativiteit

We zijn innovatief en creatief; zowel naar aanleiding van een klantvraag als op eigen initiatief. Soms lijken uitdagingen op het eerste gezicht onmogelijk. Echter door onze jarenlange ervaring gaan we geen uitdaging uit de weg en weten we zaken creatief te koppelen. De kracht zit hem vaak in de eenvoud van de oplossing.

Hierbij een greep uit onze eigen ontwikkelingen. Mocht je interesse zijn gewekt, schroom dan niet contact op te nemen.

 

Waterslot

De Open Front Techniek is zonder maatregelen niet geschikt voor het boren onder het grondniveau. Middels het toepassen van een speciaal ontwikkeld "waterslot" zijn wij in staat om Open Front Boringen uit te voeren onder grondwaterniveau. Hierdoor is het niet nodig om over te stappen naar een duurdere Gesloten Front Boring.  

Actieve boorkop

Als de coating van een (product)leiding tijdens een sleufloze techniek absoluut geen enkele beschadiging mag oplopen, gebruiken wij een actieve boorkop bij de Open Front Techniek. Met het gebruik van deze speciale boorkop wordt de productleiding absoluut niet beschadigd. Dit levert regelmatig een goede oplossing voor drinkwaterleidingen en gastraces. 

EGP-Tube

Boren met behulp van het EGP-Tube systeem is een in-house innovatie waarbij er geboord kan worden zonder ontvangstkuip. De boorkop wordt rechstreeks gekoppeld aan de speciaal ontwikkelde boorbuis (door Prorail goedgekeurd), waardoor er geen pilotboring nodig is. Tevens kunnen één of meerdere boorkoppen tegelijk worden opgegraven op het moment dat dit past in de planning, vanwege bijv buitendienststellingen.  

Remote Drilling

In Nederland zijn er veel gebieden waarin Niet Gesprongen Explosieven (NGE) aanwezig zijn. Deze explosieven vormen een gevaar tijdens ondergrondse werkzaamheden. Niet altijd kunnen deze locaties worden onderzocht en vrijgegeven door middel van het uitvoeren van scans waardoor er een onveilige situatie ontstaat. Kouwenberg Infra heeft middels een zelf ontworpen Remote Drilling Device verschillende boringen in NGE gebied succesvol afgerond. Met behulp van dit Remote Drilling Device hebben wij de boringen op afstand, buiten bereik van mogelijk nog achtergebleven explosieven weten uit te voeren. Met deze primeur is Kouwenberg Infra in 2018 genomineerd voor de No Dig Award. 

Referentie Remote Drilling