Zurück zu Unsere Projekte

Uitbreiden capaciteit duiker De Lier

Afgelopen week zijn wij op locatie te De Lier begonnen met het uitvoeren van het project Sifonconstructie N223. De werkzaamheden voeren wij uit in een bouwteam met Het Hoogheemraadschap en de Gemeente. Na een engineeringstraject zijn wij nu aangekomen bij het plaatsen van de damwand kuipen, waar wij nu met onze partner mee bezig zijn. Zodra de kuipen gereed zijn wordt er een Gesloten Front Boring van 45 meter (GVK Ø924x42mm) gerealiseerd. Hierop volgend worden er twee overstortputten geplaatst.

Tijdens de engineering hebben wij het ontwerp bekeken en met ons specialistisch oog enkele aanpassingen doorgevoerd, uiteraard in overleg met onze opdrachtgevers en stakeholders. Een kritisch punt was de vele kabels en leidingen die al in de grond liggen én dat de te kruisen N-weg en parallelweg geen hinder mogen ondervinden van de werkzaamheden. Dit is namelijk de toegangsweg naar verschillende bedrijventerreinen, doormiddel van onze oplossing is er sprake van minimale hinder en blijven zowel de N-weg als parallelweg open.

De nieuwe duiker vergroot de capaciteit van de huidige duiker zodat ook in de toekomst de bewoners de voeten droog houden.