Zurück zu Nachrichten

Medewerker aan het woord: Hoofd Bedrijfsbureau Sander.

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt ons Hoofd Bedrijfsbureau Sander welke vraag hij ooit gekregen heeft van een vrij nieuwe collega en wat hij tijdens zijn opleiding in de avonduren nog meer voor elkaar moest boksen.

 

Wat voor opleiding heb je gevolgd?

Toen ik bij Van Esch uit Cromvoirt werkte, ben ik in de avonduren de opleiding Tuin en Landschapsinrichting gaan volgen op Hogeschool Larenstein. Dit was een drukke tijd, want ik was ook mijn huis aan het verbouwen naast mijn werk en opleiding. Tijdens mijn opleiding ben ik van werkgever geswitcht en heb ik mijn opleiding af kunnen maken tijdens mijn beginperiode bij Tauw. Het ontwerpen van buitenruimtes was het belangrijkste aspect van deze opleiding; denk daarbij aan daken, tuinen, bossen, van alles eigenlijk, behalve gebouwen.

 

Wat houdt jouw beroep precies in?

Ik ben dagelijks bezig met het aansturen van het bedrijfsbureau, hieronder vallen de engineeringswerkzaamheden, de werkvoorbereiding en het doornemen van de gemaakte calculaties. Ook het binnenhalen van werken, meedenken met ingewikkelde tenders en klantbezoeken komt regelmatig voor.

 

Wat zijn de leuke kanten van je werk?

Het is een afwisselende baan, ik weet nooit hoe een dag begint of eindigt. Ik vind het ook heel leuk om in het team te werken waar ik nu werk, we zijn een hecht team wat veel voor elkaar over heeft! Ik vind het ook mooi om terug te kijken waar Kouwenberg Infra nou eigenlijk vandaan komt, de stappen die we als bedrijf gemaakt hebben op gebied van personeelsgroei, professionaliteit, de technieken die we doorontwikkelen en nieuwe innovaties. En naar de toekomst kijkend, wat gaan we nog voor stappen maken!

 

Hoe verloopt jouw dag?

We hebben veel overleggen door de dag heen, geplande afspraken of even kort meekijken aan het bureau van een collega. Ik heb klantafspraken, loop gemaakte calculaties door waar dan weer een verschil zit in de projecten. Van kleine werkjes die spoed hebben tot grote tenders en alles wat er tussenin zit. Het vooraf bekijken met collega’s hoe we een project gaan aanvliegen en het beste uit kunnen voeren is een belangrijk onderdeel.

 

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied?

Informatie die terugkomt van collega’s die buiten aan het werk zijn is essentieel, we zijn een vlakke organisatie en ik heb contact met onze werkvoorbereiders, maar ook met de boormeesters buiten of onze directeur. Ook lees ik zo af en toe onze vakbladen en bezoek ik bijeenkomsten van onze brancheverenigingen.

 

Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?

Ik werk al 8 jaar bij Kouwenberg Infra, destijds heb ik gebeld met René Verbruggen van het Uitzendbureau WerkNu, want hem kende ik nog uit mijn tijd bij Van Boekel. Hij heeft het lijntje gelegd met Stefan en Edwin. Destijds ben ik begonnen als Projectleider en nu ben ik ongeveer 4 jaar Hoofd Bedrijfsbureau.

 

Kun je het goed vinden met je collega’s?

Ja, volgens mij wel!

 

Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?

Wij kijken altijd naar een oplossing en willen samen met onze opdrachtgever een werk goed en veilig uitvoeren. We hebben korte lijntjes, zijn innovatief en flexibel.

 

Heb je nog een leuke afsluiting? 

Ik heb ooit de vraag gekregen van een collega die een aantal weken bij ons werkte wat ik nou eigenlijk doe bij Kouwenberg Infra; wellicht verheldert dit stukje het één en ander voor hem en nieuwe collega's😊 Ik heb schoenmaat 44 😉 En oh ja… Ik wil met dezelfde teamspirit er nog wel 8 jaar achteraan plakken!