Zurück zu Nachrichten

Medewerker aan het woord: Tender Coördinator Sjoerd

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze Tender Coördinator Sjoerd  waar hij al over nadenkt tijdens het calculeren van een project en welk jubileum hij verwacht te gaan vieren in april.


Wat voor opleiding heb je gevolgd?

In 2017 heb ik mijn opleiding Civiele Techniek aan het Koning Willem 1 College in Den Bosch afgerond.

 

Wat houdt jouw beroep precies in?

Het beoordelen van aanvragen en het uitwerken daarvan om passende offertes te kunnen aanbieden. Als ik enthousiast ben over een project, maak ik ook graag tijd vrij om het boorplan en de boortekening op te stellen, wat de overdracht naar de werkvoorbereiding makkelijker maakt. Daarnaast ben ik betrokken bij aanbestedingen waarbij ik het volledige proces van planning tot uitvoering ondersteun.


Wat zijn de leuke kanten van je werk?

Ik vind de diversiteit aan projecten leuk, waarbij ik tijdens het calculeren al nadenk over mogelijke uitvoeringsplannen. Bovendien brengt mijn werk me vaak buiten kantoor, bijvoorbeeld voor projectbesprekingen in Nederland, beurzen in Duitsland of aanbestedingen in Denemarken en Finland.


Hoe verloopt jouw dag?

Mijn werkdag begint meestal rond half 9 met een kop koffie aan mijn bureau, aangezien de meeste vergaderingen aan het einde van de dag plaatsvinden. De rest van de dag kan variëren, van calculaties maken tot boorplannen opstellen. Ik probeer meestal rond half 6 mijn werkzaamheden af te ronden, maar dit lukt niet altijd, waardoor ik soms mijn avondeten moet opwarmen in de magnetron.


Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied?

Ik probeer jaarlijks enkele vakbeurzen bij te bezoeken die gericht zijn op sleufloze technieken en civiele techniek. Daarnaast blijf ik op de hoogte van marktontwikkelingen door dagelijks tijdens de lunch LinkedIn door te lopen om vervolgens een paar potjes tafelvoetbal te spelen.


Hoe lang werk je al bij Kouwenberg Infra?

In april verwacht ik een bos bloemen of een fles wijn voor mijn 5 jarige jubileum bij Kouwenberg Infra 😊

 

Kun je het goed vinden met je collega’s?

Dat zeker, doordat iedereen op kantoor goed met elkaar over weg kan en er ook altijd wel tijd is voor een grap of minder serieus moment blijf ik het elke dag leuk vinden om naar mijn werk te komen.

 

Wat maakt Kouwenberg Infra uniek?

Kouwenberg Infra is een klein dorpsbedrijf, maar heeft een aanzienlijk marktaandeel zowel in Nederland als internationaal. Wat ik ook uniek vind, is dat niet-Schaijkse medewerkers, waaronder ikzelf, zich welkom en geïntegreerd voelen binnen het grote Schaijkse team. Dit is niet iets, denk ik, wat je vaak ziet bij een dorpsbedrijf.


Heb je nog een leuke afsluiting?

Ich werde am 8. Und 9 Februar bei der IRO Rohrleitungsbau Fachmesse im Oldenburg sein, werde ich Sie dort auch sehen? Und… ich habe Schuhgröße 43 😉