Terug naar Projecten

Wateroverlast Utrecht

Lees hier alles over het project... 

 

Boormethode: Open Front Boring
Materiaalsoort: Drainage
Aantal boringen 23 Boringen
Boorlengte: 575 meter
Boordiameters: 110 mm
Opdrachtgever: Gebr. van der Aa
   

Uitdaging klant

De laatste jaren heeft de Gemeente Utrecht te maken gehad met zware regenbuien. In korte tijd moet er dan veel regenwater worden afgevoerd. Vooral de souterrainwoningen, woningen gebouwd tussen 1880 en 1890, in de wijk Lombok hebben veel last gehad bij deze hevige regenval door het regenwater dat de woning instroomt. Een ander uitdaging aan dit project waren de metingen van de grond. Het project moet worden uitgevoerd in vervuilde grond (klasse 3T). De Gemeente en inwoners werken samen om deze buurt waterproof te maken.

Wat was onze oplossing

Wij hebben onder 23 woningen drainage geboord met behulp van een sleufloze Techniek. Door middel van een Open Front Boring is er met geperforeerde drainagebuizen
onder de woningen geboord. Deze zijn gekoppeld aan een put waardoor het regenwater afgevoerd kan worden.

Wat waren de voordelen hiervan

Door deze methode is er minimale overlast in een korte periode van overlast. Het proces duurde ongeveer 2 dagen per woning. Het enige minimale ruimteoverlast waren hierbij er een beginput (2,5 x 2,5) voor aan de straat en een ontvangstput (1 bij 1,5 en 1,20 diep) in de tuin van de particuliere woning. Met als uitkomst een goed werkend drainagesysteem waardoor er geen regenwater meer in de woningen te vinden is.

Heeft u ook last van het aanwezige grondwater onder de kruipruimtes? Neem dan contact op

Bekijk ook:

Gesloten en Open Front boring Groningen

Gesloten en Open Front boring Groningen

Deze week hebben wij een Gesloten Front boring van 96 meter (GVK ø1099) afgerond in Groningen. In de reconstructie van het Julianaplein moet het Moer riool verlegd worden. In dit zelfde project hebben wij eerder al een Open Front boring van 48 meter (staal ø711) uitgevoerd ter hoogte van de verkeerskruising Concourslaan / Laan 1940-1945. Deze boring hebben wij uitgevoerd om een leiding te verleggen, op deze manier wordt er ruimte gemaakt voor een nieuw te realiseren kunstwerk.
 
OFT boringen Ede

OFT boringen Ede

 Vandaag hebben we de tweede OFT boring (beide 60 meter, GVK Ø550) ontvangen op ons project in Ede, dit betreft een spoorkruising tussen Ede-Wageningen en Veenendaal De Klomp. De primaire warmteleiding voorziet in de toekomst de huishoudens op het SOMA terrein van warmte.