Terug naar Projecten

Wateroverlast Utrecht

Lees hier alles over het project... 

 

Boormethode: Open Front Boring
Materiaalsoort: Drainage
Aantal boringen 23 Boringen
Boorlengte: 575 meter
Boordiameters: 110 mm
Opdrachtgever: Gebr. van der Aa
   

Uitdaging klant

De laatste jaren heeft de Gemeente Utrecht te maken gehad met zware regenbuien. In korte tijd moet er dan veel regenwater worden afgevoerd. Vooral de souterrainwoningen, woningen gebouwd tussen 1880 en 1890, in de wijk Lombok hebben veel last gehad bij deze hevige regenval door het regenwater dat de woning instroomt. Een ander uitdaging aan dit project waren de metingen van de grond. Het project moet worden uitgevoerd in vervuilde grond (klasse 3T). De Gemeente en inwoners werken samen om deze buurt waterproof te maken.

Wat was onze oplossing

Wij hebben onder 23 woningen drainage geboord met behulp van een sleufloze Techniek. Door middel van een Open Front Boring is er met geperforeerde drainagebuizen
onder de woningen geboord. Deze zijn gekoppeld aan een put waardoor het regenwater afgevoerd kan worden.

Wat waren de voordelen hiervan

Door deze methode is er minimale overlast in een korte periode van overlast. Het proces duurde ongeveer 2 dagen per woning. Het enige minimale ruimteoverlast waren hierbij er een beginput (2,5 x 2,5) voor aan de straat en een ontvangstput (1 bij 1,5 en 1,20 diep) in de tuin van de particuliere woning. Met als uitkomst een goed werkend drainagesysteem waardoor er geen regenwater meer in de woningen te vinden is.

Heeft u ook last van het aanwezige grondwater onder de kruipruimtes? Neem dan contact op

Bekijk ook:

OFT boringen Noordoost Groningen

OFT boringen Noordoost Groningen

Op dit moment zijn wij met een reeks OFT boringen bezig, om de mantelbuizen aan te leggen voor de transportleidingen van industriewater en drinkwater om de watervoorzieningen in Noordoost Groningen te verstevigen. Door meer in te zetten op oppervlaktewater als bron voor industriewater blijven de drinkwaterbronnen behouden voor drinkwater in de toekomst. De aanvoer van de buizen (staal Ø914 en Ø1020) doen we in eigen beheer waarmee de planning van dit project nog meer gewaarborgd is.
 
GFT boring Krimpen aan den IJssel

GFT boring Krimpen aan den IJssel

Deze niet alledaagse GFT boring van 27 meter (staal Ø559) door de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel is gereed! Aangezien er weinig ruimte was voor ons boormaterieel is er naar een oplossing gezocht. Deze oplossing is gerealiseerd door de stuurunit, recyclecunit en containers op een ponton te plaatsen. Nadat vanaf het water de definitieve damwandconstructie is aangebracht, is daar een tijdelijke bouwkuip omheen geplaatst. Vervolgens is de bouwkuip met behulp van een kraanschip ontgraven en is ons boormaterieel aangevoerd en opgesteld. Voor dit project is gekozen om de werkzaamheden zoveel mogelijk vanaf het water uit te voeren, om eventuele hinder tot een minimum te beperken.