Terug naar Projecten

Wateroverlast Utrecht

Lees hier alles over het project... 

 

Boormethode: Open Front Boring
Materiaalsoort: Drainage
Aantal boringen 23 Boringen
Boorlengte: 575 meter
Boordiameters: 110 mm
Opdrachtgever: Gebr. van der Aa
   

Uitdaging klant

De laatste jaren heeft de Gemeente Utrecht te maken gehad met zware regenbuien. In korte tijd moet er dan veel regenwater worden afgevoerd. Vooral de souterrainwoningen, woningen gebouwd tussen 1880 en 1890, in de wijk Lombok hebben veel last gehad bij deze hevige regenval door het regenwater dat de woning instroomt. Een ander uitdaging aan dit project waren de metingen van de grond. Het project moet worden uitgevoerd in vervuilde grond (klasse 3T). De Gemeente en inwoners werken samen om deze buurt waterproof te maken.

Wat was onze oplossing

Wij hebben onder 23 woningen drainage geboord met behulp van een sleufloze Techniek. Door middel van een Open Front Boring is er met geperforeerde drainagebuizen
onder de woningen geboord. Deze zijn gekoppeld aan een put waardoor het regenwater afgevoerd kan worden.

Wat waren de voordelen hiervan

Door deze methode is er minimale overlast in een korte periode van overlast. Het proces duurde ongeveer 2 dagen per woning. Het enige minimale ruimteoverlast waren hierbij er een beginput (2,5 x 2,5) voor aan de straat en een ontvangstput (1 bij 1,5 en 1,20 diep) in de tuin van de particuliere woning. Met als uitkomst een goed werkend drainagesysteem waardoor er geen regenwater meer in de woningen te vinden is.

Heeft u ook last van het aanwezige grondwater onder de kruipruimtes? Neem dan contact op

Bekijk ook:

4 Open Front boringen Bocholtz

4 Open Front boringen Bocholtz

Het aantal elektrische auto’s neemt steeds meer toe en daarmee de behoefte aan laadpalen, onder meer bij benzinestations. Ten behoeve hiervan hebben wij afgelopen week 4 Open Front boringen (staal ø219) uitgevoerd bij het Shell station aan de A76 bij Bocholtz Limburg. Het zijn boringen met lengtes van 22 en 17 meter. Zodra wij onze werkzaamheden afgerond hebben zullen er kabels doorheen getrokken worden ten behoeve van stroomtoevoer zodat deze laadpalen op korte termijn in gebruik genomen kunnen worden.
 
Gesloten Front boring Eindhoven

Gesloten Front boring Eindhoven

In Eindhoven zijn wij een ProRail project aan het afronden waar we afgelopen week een Gesloten Front boring met een lengte van 105 meter ontvangen hebben. De buis (beton ø700/874mm) heeft maar liefst 20 sporen gekruist! Kouwenberg Infra heeft 21 stuks HDPE buizen (ø110 mm) ingetrokken waar ProRail kabels doorheen kan laten lopen. Ook hebben wij inspectieputten geplaatst aan het begin en het einde van de boring, waar de kabels omhoog komen. Op dit moment zijn we ons materieel aan het opruimen, om het terug naar de werf te brengen waar het nagekeken en schoongemaakt wordt, klaar voor het volgende project!