Terug naar Projecten

Wateroverlast Utrecht

Lees hier alles over het project... 

 

Boormethode: Open Front Boring
Materiaalsoort: Drainage
Aantal boringen 23 Boringen
Boorlengte: 575 meter
Boordiameters: 110 mm
Opdrachtgever: Gebr. van der Aa
   

Uitdaging klant

De laatste jaren heeft de Gemeente Utrecht te maken gehad met zware regenbuien. In korte tijd moet er dan veel regenwater worden afgevoerd. Vooral de souterrainwoningen, woningen gebouwd tussen 1880 en 1890, in de wijk Lombok hebben veel last gehad bij deze hevige regenval door het regenwater dat de woning instroomt. Een ander uitdaging aan dit project waren de metingen van de grond. Het project moet worden uitgevoerd in vervuilde grond (klasse 3T). De Gemeente en inwoners werken samen om deze buurt waterproof te maken.

Wat was onze oplossing

Wij hebben onder 23 woningen drainage geboord met behulp van een sleufloze Techniek. Door middel van een Open Front Boring is er met geperforeerde drainagebuizen
onder de woningen geboord. Deze zijn gekoppeld aan een put waardoor het regenwater afgevoerd kan worden.

Wat waren de voordelen hiervan

Door deze methode is er minimale overlast in een korte periode van overlast. Het proces duurde ongeveer 2 dagen per woning. Het enige minimale ruimteoverlast waren hierbij er een beginput (2,5 x 2,5) voor aan de straat en een ontvangstput (1 bij 1,5 en 1,20 diep) in de tuin van de particuliere woning. Met als uitkomst een goed werkend drainagesysteem waardoor er geen regenwater meer in de woningen te vinden is.

Heeft u ook last van het aanwezige grondwater onder de kruipruimtes? Neem dan contact op

Bekijk ook:

Open Front boring met waterslot Oudesluis

Open Front boring met waterslot Oudesluis

Vorige week zijn wij gestart met werkzaamheden voor ProRail in Oudesluis. Er moet op dit project een bestaande duiker vervangen worden, deze is lek waardoor er zand en slib naar binnen loopt. Het gevolg daarvan is dat de duiker verstopt is geraakt en zijn functie niet meer kan vervullen.
 
Lyngby - Denemarken

Lyngby - Denemarken

Na het mooie project dat we eind 2020 afgerond hebben kleurt het in Denemarken opnieuw oranje. Vanaf januari zijn we gestart in Lyngby, zo’n 10 kilometer ten noorden van Kopenhagen. De situatie is daar tweeledig; enerzijds zijn er problemen met de afwatering van het regenwater en daarnaast ligt er een oude riolering die aan vervanging toe is.We hebben een boorplan opgesteld dat voldoet aan de eisen van onze opdrachtgever en waarin rekening is gehouden met de specifieke grondslag. In de verschillende grondlagen zitten grote stenen die in de ijstijd vanuit de zee het land zijn opgedrukt. Om deze de baas te zijn boren we met behulp van een mixed shield.De totale lengte van de Gesloten Front boringen die Kouwenberg gaat uitvoeren is 1,5 kilometer in verschillende diameters (GVK ø860, ø1099 en ø1280). Op dit moment zijn de eerste 2 GFT boringen met een totale lengte van 270 meter gereed en is de enkele Open Front boring van 25 meter (staal ø323) ook ontvangen.