Terug naar Projecten

Open Front boring met waterslot Oudesluis

Vorige week zijn wij gestart met werkzaamheden voor ProRail in Oudesluis. Er moet op dit project een bestaande duiker vervangen worden, deze is lek waardoor er zand en slib naar binnen loopt. Het gevolg daarvan is dat de duiker verstopt is geraakt en zijn functie niet meer kan vervullen.

 

We zijn gestart met het plaatsen van bekisting in de watergangen, zodat we de put droog kunnen pompen en vervolgens onze machine kunnen plaatsen. De OFT boring zal uitgevoerd worden met een waterslot aangezien we onder grondwaterstand boren. Door het toepassen van het waterslot wordt voorkomen dat er spoeling onder het spoor plaatsvindt door het aanwezige grondwater. De boring zal 26 meter lang zijn (GVK ø 860*29).

 

Zodra wij de nieuwe duiker opleveren zijn de 2 watergangen weer op een goede manier verbonden.

Open Front boring met waterslot Oudesluis

Bekijk ook:

Medewerker aan het woord: OFT & GFT Boormeester Gerwin

Medewerker aan het woord: OFT & GFT Boormeester Gerwin

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze OFT & GFT Boormeester Gerwin over wat hij precies doet, wat zijn meest bijzondere boringen zijn geweest en wat hij in de afgelopen Corona periode heeft moeten missen! 
 
Vervangen van 6 duikers Lelystad

Vervangen van 6 duikers Lelystad

Voor de zomervakantie hebben wij 3 duikers vervangen in het project Groot Onderhoud A6 Lelystad Noord – Ketelbrug. Vorige week hebben we de laatste duikers vervangen en daarmee dit bijzondere project goed weten af te ronden.