Terug naar Projecten

Open Front boring met waterslot Oudesluis

Vorige week zijn wij gestart met werkzaamheden voor ProRail in Oudesluis. Er moet op dit project een bestaande duiker vervangen worden, deze is lek waardoor er zand en slib naar binnen loopt. Het gevolg daarvan is dat de duiker verstopt is geraakt en zijn functie niet meer kan vervullen.

 

We zijn gestart met het plaatsen van bekisting in de watergangen, zodat we de put droog kunnen pompen en vervolgens onze machine kunnen plaatsen. De OFT boring zal uitgevoerd worden met een waterslot aangezien we onder grondwaterstand boren. Door het toepassen van het waterslot wordt voorkomen dat er spoeling onder het spoor plaatsvindt door het aanwezige grondwater. De boring zal 26 meter lang zijn (GVK ø 860*29).

 

Zodra wij de nieuwe duiker opleveren zijn de 2 watergangen weer op een goede manier verbonden.

Open Front boring met waterslot Oudesluis

Bekijk ook:

Medewerker aan het woord: Hoofd Materieelbeheer Edwin

Medewerker aan het woord: Hoofd Materieelbeheer Edwin

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt ons Hoofd Materieelbeheer Edwin wat hij geweldig vindt om mee bezig te zijn en hoe lang hij precies aan boord is.
 
Open Front boring Lingen (DUI)

Open Front boring Lingen (DUI)

Een foto die de overname van de Open en Gesloten booractiviteiten van Visser & Smit Hanab van ruim 2,5 jaar geleden mooi weer geeft, een oranje en blauwe machine gebroederlijk naast elkaar aan het werk!