Terug naar Projecten

Open Front boring in NGE gebied - Hooge Zwaluwe

Wat als je een boring moet uitvoeren in grond gekenmerkt als NGE (Niet Gesprongen Explosieven) gebied?!

Aangezien we vaker tegen deze uitdaging aanlopen hebben wij in samenwerking met AVG een nieuwe techniek ontwikkeld om middels een pilootboring te onderzoeken of het boortracé vrij is van Niet Gesprongen Explosieven. Na veel overleg, uitvoeren van proeven en blijven aanpassen hebben we een manier gevonden; we hebben een sonde geplaatst in de boorkop en deze registreert metalen die zich in de grond bevinden. Afwijkingen worden weergegeven op een monitor die real time uitgelezen wordt door een expert van AVG.

 

Op deze manier hebben we de uitdaging in Hooge Zwaluwe aangepakt, het tracé onder het spoor kon niet vrijgegeven worden van NGE doormiddel van de gebruikelijke manier (laag voor laag afgraven en tussentijds de grondlagen scannen). We hebben de piloot boring van 21 meter ø110mm voltooid, waarna we HDPE teruggetrokken hebben. De werkzaamheden rondom het aanleggen van dit glasvezel tracé is weer een stukje verder!

Open Front boring in NGE gebied - Hooge Zwaluwe

Bekijk ook:

Medewerker aan het woord: Hoofd Materieelbeheer Edwin

Medewerker aan het woord: Hoofd Materieelbeheer Edwin

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt ons Hoofd Materieelbeheer Edwin wat hij geweldig vindt om mee bezig te zijn en hoe lang hij precies aan boord is.
 
Open Front boring Lingen (DUI)

Open Front boring Lingen (DUI)

Een foto die de overname van de Open en Gesloten booractiviteiten van Visser & Smit Hanab van ruim 2,5 jaar geleden mooi weer geeft, een oranje en blauwe machine gebroederlijk naast elkaar aan het werk!