Terug naar Projecten

Gesloten Front boring Maasvlakte

Op dit moment zijn wij een boring met een lengte van 111 meter Ø550 (GVK) aan het volbrengen op de Maasvlakte, wij kruisen met deze boring 3 sporen en een leidingstrook.

De boring (eigenlijk persing) wordt uitgevoerd doormiddel van de Gesloten Front Techniek, waarbij vanuit een perskuip wordt gestart. Met behulp van een persframe voorzien van hydraulische vijzels wordt het boorschild in de grond gedrukt, waarna de buizen in delen de grond in worden geboord. Zo ontstaat een lange trein aan boorbuizen. De boorspoeling die ontstaat door in de boorkop de te verwijderen grond te mengen met water, wordt middels leidingen door de nieuwe buizen afgevoerd. Een zogenaamd manchet of waterslot garandeert dat er geen spoeling langs de buitenzijde van de buis plaats vindt. Afhankelijk van de grondsoort en de hoeveelheid mantelwrijving die op de buis ontstaat, bepalen we of er een tussendrukstation nodig is. Bij langere boringen wordt hiermee de perskracht verdeeld, iets wat voor deze boring niet nodig is geweest.

Deze Gesloten Front Techniek garandeert een nauwkeurige plaatsbepaling. De positie van de boorkop wordt namelijk door middel van een laser continu gemonitord, waarbij in het geval van afwijkingen kan worden bijgestuurd en de buis op het ontworpen tracé komt te liggen.

Gesloten Front boring Maasvlakte

Bekijk ook:

Open Front boring Lingen (DUI)

Open Front boring Lingen (DUI)

Een foto die de overname van de Open en Gesloten booractiviteiten van Visser & Smit Hanab van ruim 2,5 jaar geleden mooi weer geeft, een oranje en blauwe machine gebroederlijk naast elkaar aan het werk!
 
Gesloten Front boring centrum Eindhoven

Gesloten Front boring centrum Eindhoven

Op dit moment zijn wij een Gesloten Front boring aan het realiseren in het gezellige drukke centrum van Eindhoven, het betreft een boring van 24 meter met een binnendiameter van Ø1500 en een uitwendige diameter van Ø1820 (beton).