Lees hier alles over het project...

Boormethode: Gesloten Front Boring
Materiaalsoort: Beton
Aantal boringen 1 boring
Boorlengte: 180 meter
Boordiameters:

800/1036 mm

Uitdaging klant

Door de gemeente Den Haag werd aan ons opdracht verleend voor het uitvoeren van een Gesloten Front Boring ter plaatse van een deel van de Conradkade en de President Kennedylaan te Den Haag. Het betrof het aanleggen van de riolering tussen de Conradkade en het Stadshoudersplantsoen. De werkzaamheden dienden uitgevoerd te worden zonder belemmering van het weg- en tramverkeer en daardoor dus binnen een kort tijdsbestek gereed te zijn. De beschikbare werkruimte was hierdoor beperkt gezien de locatie in de binnenstad van Den Haag.

 

Wat is onze oplossing

Om de binnenstad en het verkeer zo min mogelijk te storen is er in samenspraak met HB Advies een Design & Construct plan opgesteld om dit te realiseren, rekening houdend met de wensen van de klant. Daaruit is een Gesloten Front Boring gekomen met een lengte van 180 meter waar we minimale overlast veroorzaken voor het verkeer. Vanwege de mogelijke grote perskrachten werd een tussendrukstation gebruikt. Aangezien ten tijde van het aanbrengen van de putten trillingen konden ontstaan is ervoor gekozen om de nabij gelegen gebouwen te monitoren. Door ons compacte equipment waren we in staat om de pers- en ontvangstkuip met minimale afmetingen te ontwerpen wat resulteerde in een minimale hinder. 

 

Wat zijn de voordelen hiervan

Dagelijks reden er duizenden auto’s en vele trams over onze boring, terwijl men niet wist dat er gelijktijdig een riool werd aangelegd. Minimale overlast, optimale verkeersdoorstoming en een vlekkeloze uitvoering in kort tijdsbestek heeft voor een mooi resultaat gezorgd. 

Den Haag

Bekijk ook:

3 volledig elektrische auto's toegevoegd aan ons wagenpark

3 volledig elektrische auto's toegevoegd aan ons wagenpark

Afgelopen jaar hebben wij 3 diesel personenauto’s vervangen voor volledig elektrische auto’s. Op deze manier dragen we bij aan het reduceren van onze CO2 uitstoot. Door in gebruik name van deze personenauto’s heeft Kouwenberg Infra de eerste stap gezet richting het inzetten van een elektrisch wagenpark. Het betreffen 2 Hyundai Kona’s en 1 Hyundai Ioniq, wij wensen de bestuurders vele veilige en groene kilometers toe.
 
Prettige feestdagen en blijf gezond!

Prettige feestdagen en blijf gezond!

Terugkijkend op het afgelopen jaar wil Kouwenberg Infra haar relaties hartelijk danken voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking. We hebben prachtige projecten kunnen realiseren in binnen- en buitenland. Ondanks het Corona virus dat om zich heen sloeg zijn wij blij dat we met verschillende aanpassingen toch door konden werken. Ook dit jaar sturen wij geen kerstkaarten maar ondersteunen wij in plaats daarvan de kinderen van het kindertehuis Reek, onderdeel van Stichting Maashorst. Namens het team van Kouwenberg Infra willen wij iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen! En buiten dat; blijf gezond!