Terug naar Projecten

99 spoorkruisingen Weert tot Roermond

Lees hier alles over het project...

 

Boormethode: Open Front Boring
Materiaalsoort: Polymeerbeton & EGP
Boorlengte: 6 tot 28 m
Boordiameters: 150 & 200 mm
Uitvoeringsduur: 29 weken 2017
Opdrachtgever: Strukton Systems
    

Uitdaging klant

Tijdens dit project moesten maar liefst 99 spoorboringen gerealiseerd worden op 63 verschillende locaties. Deze locaties lagen in het tracé van Budel, Weert tot aan Roermond.

Wat was onze oplossing

De boringen werden uitgevoerd met de open front techniek, hierbij werd er veelal geboord met gresbuizen met een diameter van 150 mm. De lengte van de boringen varieerde van 6 tot 28 meter, in totaal werd er 1398 meter geboord.Bij enkele boringen werd de innovatie EGP-Tube toegepast. Met een gestuurde EGP-tube boring kan er geboord worden zonder ontvangstkuip. Dit doordat de boorkop maar 15 cm bedraagt en deze eenvoudig kan worden opgegraven. Verder werd er gewerkt met meerdere boorploegen die rarallel ten werk gingen om de planning te halen die was samengesteld in nauwe samenwerking met de opdrachtgever.

Wat waren de voordelen hiervan

Dit zorgde voor een snele manier van werken waardoor de planning behaald werd en kosten werden bespaard. 

Bekijk ook:

OFT boring Weesp

OFT boring Weesp

Afgelopen week hebben wij een OFT boring van 56 meter (polymeerbeton Ø400/Ø550) gerealiseerd op station Weesp, dit ten behoeve van aan te leggen droge blusleidingen. Inclusief aanvalskasten voor de brandweer aan beide zijden van het station en brandkranen op de perrons. Om de treinreizigers zo min mogelijk tot last te zijn hebben we met beperkte ruimte een veilige werkplek gerealiseerd, tevens hebben we het drukscherm van damwanden in eigen beheer geplaatst. 
 
OFT boringen Noordoost Groningen

OFT boringen Noordoost Groningen

Op dit moment zijn wij met een reeks OFT boringen bezig, om de mantelbuizen aan te leggen voor de transportleidingen van industriewater en drinkwater om de watervoorzieningen in Noordoost Groningen te verstevigen. Door meer in te zetten op oppervlaktewater als bron voor industriewater blijven de drinkwaterbronnen behouden voor drinkwater in de toekomst. De aanvoer van de buizen (staal Ø914 en Ø1020) doen we in eigen beheer waarmee de planning van dit project nog meer gewaarborgd is.