Terug naar Projecten

5 OFT boringen onder het spoor in Hoogeveen

Gisteren hebben wij een project in Hoogeveen afgerond, dit waren 5 spoorboringen op 3 verschillende locaties. De boringen hadden ieder een lengte van 15 meter Ø170 (PP). Uiteindelijk komen hier bundels met diverse kabels in te liggen van ProRail.

Ook deze boring is gerealiseerd doormiddel van de Piloot Gestuurde Avegaar methode. Hierbij wordt, om de nauwkeurigheid van de boring te garanderen, eerst een zogenaamde “pilootboring” gemaakt door een pilootstang grondverdringend naar het gewenste uittredepunt te persen. De uiteindelijke mantel volgt vervolgens de piloot en komt exact conform het originele tracé van de pilootboring te liggen. Het verschil in diameter tussen de pilootstang en buis wordt overbrugd door een ruimer. Piloot gestuurde avegaarboringen zijn geschikt voor boringen die minimale afwijkingen vereisen.

5 OFT boringen onder het spoor in Hoogeveen

Bekijk ook:

Medewerker aan het woord: Hoofd Materieelbeheer Edwin

Medewerker aan het woord: Hoofd Materieelbeheer Edwin

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt ons Hoofd Materieelbeheer Edwin wat hij geweldig vindt om mee bezig te zijn en hoe lang hij precies aan boord is.
 
Open Front boring Lingen (DUI)

Open Front boring Lingen (DUI)

Een foto die de overname van de Open en Gesloten booractiviteiten van Visser & Smit Hanab van ruim 2,5 jaar geleden mooi weer geeft, een oranje en blauwe machine gebroederlijk naast elkaar aan het werk!