Terug naar Projecten

2 OFT boringen in Born

Op dit moment zijn wij in weer en wind in Born bezig met 2 OFT boringen van 36 en 63 meter, Ø700/872 (beton). Deze boringen worden met 3 meterse buizen onder een gering afschot geboord, uiteindelijk zal dit een hemelwater afvoer richting een wadi worden.

Deze boringen zijn gemaakt doormiddel van een Piloot Gestuurde Avegaar Boringen. Hierbij wordt, om de nauwkeurigheid van de boring te garanderen, eerst een zogenaamde “pilootboring” gemaakt door een pilootstang grondverdringend naar het gewenste uittredepunt te persen. Doormiddel van een optisch camerasysteem meten we de positie van de piloot boorkop en kunnen we deze in de juiste richting sturen. De uiteindelijke mantel (ook wel ‘voerende buis’) volgt vervolgens de piloot en komt exact conform het originele tracé van de pilootboring te liggen. Het verschil in diameter tussen de pilootstang en buis wordt overbrugd door een ruimer. Piloot gestuurde avegaarboringen zijn geschikt voor boringen die minimale afwijkingen vereisen.

2 OFT boringen in Born

Bekijk ook:

Medewerker aan het woord: Hoofd Materieelbeheer Edwin

Medewerker aan het woord: Hoofd Materieelbeheer Edwin

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt ons Hoofd Materieelbeheer Edwin wat hij geweldig vindt om mee bezig te zijn en hoe lang hij precies aan boord is.
 
Open Front boring Lingen (DUI)

Open Front boring Lingen (DUI)

Een foto die de overname van de Open en Gesloten booractiviteiten van Visser & Smit Hanab van ruim 2,5 jaar geleden mooi weer geeft, een oranje en blauwe machine gebroederlijk naast elkaar aan het werk!