Terug naar Nieuws

Wateroverlast Lombok, Utrecht.

Bij hevige neerslag is er in de wijk Lombok sprake van wateroverlast in de laaggelegen achtertuinen en souterrains van verschillende woningen. De achtertuinen van de betreffende woningen zijn laag gelegen, waardoor het hemelwater niet onder vrij verval kan afstromen naar het riool. Bij hevige neerslag is het waterpeil in het huidige riool hoger dan het vloerpeil van de souterrains en de achtertuinen.

De Gemeente Utrecht gaat een hemelwaterriool aanleggen om de wateroverlast in de toekomst te voorkomen. De huiseigenaren in de betreffende straten zijn daarnaast in de gelegenheid gesteld om zich aan te melden om een piloot gestuurde boring onder hun woning aan te laten leggen. De huiseigenaren moeten vervolgens op eigen initiatief de achtertuinen aansluiten op het te realiseren hemelwaterriool.

Voor een 23-tal woningen verzorgd Kouwenberg Infra piloot gestuurde boringen uitgevoerd met PP-buizen. Lengte van deze boringen zijn gemiddeld 25 meter lang.

Wateroverlast Lombok, Utrecht.

Bekijk ook:

Medewerker aan het woord: monteur Mark

Medewerker aan het woord: monteur Mark

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze monteur Mark waar hij op maandag de week mee start en wat dat nou precies inhoudt; monteur zijn bij Kouwenberg Infr…
 
5 OFT boringen uit 4 kuipen in Venlo

5 OFT boringen uit 4 kuipen in Venlo

Op dit moment worden er 8 windturbines aangelegd langs het spoor tussen Venlo en Horst-Sevenum. Het waait vaak en hard in Nederland waardoor wind uitstekend is te gebruiken voor het opwekken van duurz…