Terug naar Nieuws

Beieren Bayernets Monaco – Duitsland

Op de grens van Duitsland en Oostenrijk wordt momenteel een aardgasleiding aangelegd van Burghausen naar Finsing. Hiermee worden de netwerken in het gebied Zuid-Duitsland en Oostenrijk met elkaar verbonden. Dit zorgt voor verbetering van de net-stabiliteit en flexibiliteit. Ook wordt deze aardgasleiding gebruikt voor belangrijke elektriciteitscentrales. De aardgasleiding heeft een totale lengte van 87 kilometer met een diameter van 1200 mm.

De boring onder een spoortraject van de Deutsche Bahn bracht echter veel risico met zich mee. Ook had de boring vele complexiteiten zoals de grote hoeveelheid grondwater en de aanwezige grondsoort. Het engineeringsteam van Kouwenberg Infra is bijeengekomen en zag dit project als een uitdaging en heeft besloten de boring uit te voeren. Onlangs is de boring succesvol uitgevoerd waarbij de gasleiding DN 1200 met een totale lengte van 31 meter onder de Deutsche Bahn door werd geboord.

Eind 2018 is de geplande in gebruik neming van de totale aardgasleiding ter afsluiting van een 1,5 jaar durend project. We zijn er trots op dat Kouwenberg Infra haar steentje bij heeft kunnen aan het behalen van deze deadline.

Bekijk ook:

OFT boringen Noordoost Groningen

OFT boringen Noordoost Groningen

Op dit moment zijn wij met een reeks OFT boringen bezig, om de mantelbuizen aan te leggen voor de transportleidingen van industriewater en drinkwater om de watervoorzieningen in Noordoost Groningen te…
 
GFT boring Krimpen aan den IJssel

GFT boring Krimpen aan den IJssel

Deze niet alledaagse GFT boring van 27 meter (staal Ø559) door de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel is gereed! Aangezien er weinig ruimte was voor ons boormaterieel is er naar een oplossing …