Zurück nach Projecten

Open Front boring in NGE gebied - Hooge Zwaluwe

Wat als je een boring moet uitvoeren in grond gekenmerkt als NGE (Niet Gesprongen Explosieven) gebied?!

Aangezien we vaker tegen deze uitdaging aanlopen hebben wij in samenwerking met AVG een nieuwe techniek ontwikkeld om middels een pilootboring te onderzoeken of het boortracé vrij is van Niet Gesprongen Explosieven. Na veel overleg, uitvoeren van proeven en blijven aanpassen hebben we een manier gevonden; we hebben een sonde geplaatst in de boorkop en deze registreert metalen die zich in de grond bevinden. Afwijkingen worden weergegeven op een monitor die real time uitgelezen wordt door een expert van AVG.

 

Op deze manier hebben we de uitdaging in Hooge Zwaluwe aangepakt, het tracé onder het spoor kon niet vrijgegeven worden van NGE doormiddel van de gebruikelijke manier (laag voor laag afgraven en tussentijds de grondlagen scannen). We hebben de piloot boring van 21 meter ø110mm voltooid, waarna we HDPE teruggetrokken hebben. De werkzaamheden rondom het aanleggen van dit glasvezel tracé is weer een stukje verder!

Open Front boring in NGE gebied - Hooge Zwaluwe

Siehe auch:

Medewerker aan het woord: monteur Mark

Medewerker aan het woord: monteur Mark

Iedere 2 maanden staat er iemand uit ons team in de spotlights. Vandaag vertelt onze monteur Mark waar hij op maandag de week mee start en wat dat nou precies inhoudt; monteur zijn bij Kouwenberg Infra.
 
5 OFT boringen uit 4 kuipen in Venlo

5 OFT boringen uit 4 kuipen in Venlo

Op dit moment worden er 8 windturbines aangelegd langs het spoor tussen Venlo en Horst-Sevenum. Het waait vaak en hard in Nederland waardoor wind uitstekend is te gebruiken voor het opwekken van duurzame energie.