Uw partner in sleufloze technieken

Pipe cracking

Pipe cracking, ook wel pipe bursting genoemd, is een techniek waarbij een oude leiding met kracht wordt gebroken of opengesneden, waarna direct een nieuwe (eventueel grotere) leiding wordt getrokken.

In de startput worden stangen in de bestaande leiding geduwd tot aan de invoerput. Afhankelijk van het te ‘cracken’ materiaal wordt aan de kop van de stangen een burstkop gekoppeld. Achter deze burstkop wordt de trekkop met de nieuwe leiding bevestigd, waarna de burstkop stang voor stang wordt teruggetrokken, waarbij de oude leiding steeds breekt.

De gebroken of gespleten oude leiding wordt door de kop in de omliggende grond gedrukt en maakt daarbij ruimte voor de nieuwe leiding. De nieuwe leiding heeft minimaal de doorsnede van de bestaande leiding, maar kan afhankelijk van de omstandigheden ook in diameter worden vergroot.

Burstkop voor steenachtige materialen

Deze burstkop heeft een hol, centrisch hoofd met een minimale afmeting van Ø90 mm. De burstkop wordt gebruikt wanneer de oude te verwijderen leiding gemaakt is van beton, asbest of andere breekbare materialen. De burstkop zorgt ervoor dat de bestaande leiding rondom gebroken wordt zodat het mogelijk is om een nieuwe leiding in dezelfde maat terug te trekken.

Burstkop voor metaalachtige materialen

Deze burstkop, met één snijpunt, heeft een hol excentrisch hoofd met een minimale afmeting van Ø 63 mm. Deze burstkop wordt gebruikt wanneer de bestaande leiding gemaakt is van staal, gietijzer, kneedbaar ijzer of opnieuw afgedwongen beton. De burstkop met een enkel snijpunt breekt de bestaande leiding slechts op een plaats. Het middelste gedeelte van de burstkop opent de bestaande buis. Het achtereinde van de bursthoofd stabiliseert de omgeving, om de wrijving tussen de grond en de nieuwe leiding tijdens het terug trekken te minimaliseren.

Kouwenberg Infra | burstkop

Burstkop voor kunststof leidingen

Deze burstkop, met drie snijpunten, heeft een hol centrisch hoofd met een minimale afmeting van Ø 63 mm. Deze burstkop wordt gebruikt wanneer de bestaande leiding gemaakt is van HDPE materiaal of materiaal van PVC. De burstkop met drie snijpunten zorgt voor de opening van de bestaande leiding op drie punten. Dit elimineert het grootste deel van de wrijving tussen de bestaande leiding en de nieuwe leiding tijdens terug trekken. De burstkop met drie snijpunten behaalt perfecte zwaartekracht hoek vergelijkbaar met de bestaande installatie.

Kouwenberg Infra BV Schaijk | Pipecracking
Kouwenberg Infra BV Schaijk | Pipecracking

Milieubewust bezig zijn eist dagelijks keuzes maken. Ondanks ons vele oranje zijn wij zuinig op groen.