Maar liefst 99 boringen gerealiseerd op één project!

Onlangs heeft Kouwenberg Infra, in opdracht van Strukton Rail, een project in de omgeving van Weert afgerond. Tijdens dit project werden maar liefst 99 spoorboringen gerealiseerd op 63 verschillende locaties. Deze locaties lagen in het tracé van Budel, Weert tot aan Roermond.

De boringen werden uitgevoerd met de open front techniek, hierbij werd er veelal geboord met gresbuizen met een diameter van 150 mm. De lengte van de boringen varieerde van 6 tot 28 meter, in totaal werd er 1398 meter geboord.

Bij enkele boringen werd de innovatie EGP-Tube toegepast. Met een gestuurde EGP-tube boring kan er geboord worden zonder ontvangstkuip. Dit doordat de boorkop maar 15 cm bedraagt en deze eenvoudig kan worden opgegraven.

Buiten de boringen was Kouwenberg Infra BV ook verantwoordelijk voor de engineering van het project en het schouwen van de boorlocaties.