Kouwenberg Infra bouwt mee aan een Europese topregio

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) wil een Europese topregio worden. MRDH, omvat het gebied van 23 gemeenten, gaat de uitdaging aan om de internationale concurrentiepositie te verbeteren. Het doel is het creëren van aantrekkelijke regio voor inwoners om te werken, wonen en recreëren, waar (internationale) bedrijven zich vestigen en bewoners zich welkom voelen. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is de bereikbaarheid van de regio Rotterdam Den Haag.

MRDH werkt hard aan de verbetering van het openbaar vervoer. Het bestaande traject, Hoekse Lijn, tussen Schiedam en Hoek van Holland zal flink gaan veranderen: Van een gewone spoorlijn naar een moderne metro. Ook zal er een kleine kilometer nieuw spoor aan worden gelegd met een nieuw station ‘Hoek van Holland Strand’.

img_5253

In opdracht van RET mag Kouwenberg Infra BV meerdere pilootgestuurde avegaarboringen realiseren onder het spoor, ten behoeve van het doorvoeren van kabels en leidingen. Om deze boringen te realiseren moet Kouwenberg Infra diverse activiteiten uitvoeren. Ook moet er rekening mee gehouden worden dat de dienstregeling op het spoor niet gestoord wordt.

Welke activiteiten worden gerealiseerd?
– Onderzoek naar terrein (Kabels en Leidingen & geologie)
– Vergunningen
– Pers- & ontvangstput
– Boren
– Oplevering

Foto bovenaan afkomstig van: http://hoekselijn.mrdh.nl/het-project